Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Het teken Schorpioen valt onder de watertekens en is eigenlijk één van de gevoeligste tekens. Gevoeligheid maakt kwetsbaar en kwetsbaarheid maakt wantrouwig. Een Schorpioen heeft daarom al jong geleerd om een grote muur om zijn gevoel te zetten en eerst de kat uit de boom te kijken. Als de Schorpioen enige zekerheid en vertrouwen bespeurd, dan wordt de deur op een kiertje gezet. En als het je ooit lukt om binnen te komen, dan is het voor eeuwig en zal hij altijd voor je klaar staan en alle hulp bieden die hij maar kan geven. Maar wanneer je misbruik maakt van het vertrouwen en de goedheid van een Schorpioen, dan heb je het voor altijd verbruikt en is het in principe met je gedaan.

Een Schorpioen vergeet niet gemakkelijk iets wat je hem hebt aangedaan. Maar als je iets goeds voor hem doet, krijg je dat dan ook dubbel terug. Soms zelfs wanneer je dat allang bent vergeten. Een liefdevol gebaar vergeten ze nooit. Er wordt ook wel gezegd dat een Schorpioen je beste vriend of je ergste vijand is. Doordat ze wantrouwig zijn, kijken ze scherp. Ze hebben dan ook vaak een sterk ontwikkeld psychologisch inzicht. Maar helaas iets te eenzijdig. Ze kijken teveel naar hun eigen ik en kunnen daardoor anderen te snel en vaak onterecht in hokjes plaatsen. Een Schorpioen is een alles-of-niets-mens. Hij zal altijd de dingen met het gevoel doen en nooit half afgemaakt. Een Schorpioen mag je of mag je niet. Helaas wordt die mening volgens een eigen gevoelsmatige waarneming gevormd en heeft logica daar vaak niets mee te maken. Het is dus zo goed als onmogelijk om een Schorpioen van mening te doen veranderen. Overigens luistert een Schorpioen ook erg slecht, en ook niet snel naar een ander z'n mening. En al helemaal niet wanneer die totaal afwijkt van zijn eigen mening. Hij zal vervolgens wat ongeïnteresseerd om zich heen gaan zitten kijken, wetend dat je dan wel stopt met "dat geklets". Daarnaast duld een Schorpioen ook geen tegenspraak. En dat is erg jammer, want door alleen maar eens de moeite te doen om te luisteren, zou een Schorpioen zou daar erg veel profijt van kunnen hebben.

Een Schorpioen is erg zakelijk. En dat maakt hem tot een fantastische onderhandelaar. Hij kan zijn ideeën goed verkopen en weet daarbij iemand snel voor zich te winnen. En dat kan ook niet anders, want een Schorpioen hoort zichzelf maar al te graag praten, waardoor je geen kans krijgt om er tussen te komen. Als een wals laat hij z'n verhaal op je los en daarna is het gesprek wat hem betreft ook afgerond. Maar dat wordt weer helemaal goed gemaakt met het door de Schorpioen beloofde fantastische resultaat. Want wanneer een Schorpioen éénmaal iets in het hoofd heeft, dan wordt alles op alles gezet om zijn doel te bereiken. En in de meeste gevallen met een uitmuntend resultaat.

Omdat ze zo diep in emoties op gaan en het liefst eerst alles tot op de bodem uitpluizen, zijn Schorpioenen perfect in staat om tot de kern van een probleem te komen. Pas als die gevonden is, wordt het geheel losgelaten, anders niet. Schorpioenen houden dus vooral emoties vast en hebben een sterk emotioneel geheugen, welke ze beslist niet met anderen willen delen. Bovendien hebben ze een ijzeren geduld en zijn het vechters. Maar dan wel voor eigen gewin, en heel soms voor iemand die ze gewoon erg graag mogen. Ze geven niet gemakkelijk op. Een Schorpioen heeft mededogen met mensen die oprecht verdriet hebben of pijn lijden, maar heeft een hekel aan zwakte en kan daardoor wel eens te kortzichtig met de realiteit om gaan. En dat kan maken dat de Schorpioen zich vaak niet erg geliefd maakt bij anderen. En daar doet het autoritaire voorkomen nog een schepje bovenop. Maar toch schuilt er onder dat ondoordringbare harnas een totaal ander mens dan hij of zij doet voorkomen. Maar het is zijn eer te na om dat openbaar te maken. Want dan zou de Schorpioen zijn of haar ware, gevoelige, gezicht kunnen laten zien. En dat is de bedoeling niet.

Voor hun kinderen hebben ze alles over, maar ze houden uit veiligheid graag de touwtjes in eigen handen. Bovendien accepteren ze geen oneerlijkheid. Als partner zijn ze vaak jaloers en bezitterig, maar ook trouw en zeer vasthoudend. Ze kunnen fel en hartstochtelijk zijn, maar ook integer en mystiek. Het is een geboren leider en een goede onderhandelaar. En wanneer de Schorpioen zich eens wat meer kon inleven in de beleveniswerkelijkheid van een ander en niet alleen in zijn of haar eigen werkelijkheid, dan zou het plaatje compleet zijn en zou er heel wat extra's kunnen worden gewonnen. Hoe uw relatie met een Schorpioen is, hangt natuurlijk ook van u af. Maar 1 ding is duidelijk: het is altijd alles of niets.