Boogschutter (23 november - 21 december)

Een Boogschutter is een avonturier met honger naar kennis, naar ervaringen en naar een doel, maar om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan is een heel ander verhaal. Als een boogschutter zich beperkt voelt en opgezadeld wordt met al te praktische zaken, wordt hij heel ongelukkig of maakt hij dat hij weg komt. Dat geldt ook voor de vrouwelijke Boogschutter. De dagelijkse zorgen van rekeningen, luiers en de was zijn niet van haar wereld. Gezelligheid en lol komt, als dat mogelijk is, op de eerste plaats. Maar dan wel met "normale" mensen.

De combinatie van gezelligheid met vrienden om haar heen die haar moeten vermaken en de lol uit een gekurkte fles, doen de vrouwelijke Boogschutter stralen. En dat geldt ook voor de mannelijke Boogschutter. Ze hebben een achterdeur nodig, een kans om af en toe te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en dan letterlijk en figuurlijk de wijde wereld in te trekken. De Boogschutter wil altijd weten hoe en waarom, hij wil de rode draad in het leven begrijpen. Hij heeft een grote belangstelling voor filosofie en spirituele onderwerpen, maar kan het leven ook zien als een spannend leergebied of juist als een grote bedreiging.

Een Boogschutter is vaak onbegrijpelijk optimistisch en lijkt meer geluk te hebben dan menig ander teken, hoewel ze dat zelf vaak weer naar beneden halen. Ze zijn meestal niet zo geïnteresseerd in materie, al vinden ze het (voor de uitdaging) wel spannend om geld te verdienen. Maar dan echt als uitdaging, de verdienste wordt heel gemakkelijk uitgegeven. Een Boogschutter kan uitermate gul zijn en zal nooit iemand vergeten. Daartegenover verwachten sommige de Boogschutters wel dat iedereen dag en nacht voor hem klaar staat. En dat "nacht" komt vaker voor dan de dag, omdat hij in de nacht meestal de afgelopen dag door neemt. Hij heeft meestal de voorkeur voor de minder prettige kanten van die dag, wat aanleiding kan geven tot het uitstorten van zijn hart bij een slapende kennis.

Als partner is het optimisme, de bruisende energie, de fantasie en de zucht naar avontuur heel aanlokkelijk, maar bedenk wel dat een Boogschutter veel vrijheid nodig heeft. Het is geen type om iedere avond hand in hand televisie mee te gaan kijken. Een Boogschutter is dan al snel bang dat hij iets mist. Graag ontmoet hij beroemde of interessante mensen. Ook zal hij liever naar een boeiende werkgroep gaan dan zich in rekeningen of andere dagelijkse beslommeringen te storten.

Boogschutters zijn stapel dol op reizen of ze moeten er totaal niets van hebben. Een middenweg bestaat niet. Ze kunnen zich drukker maken om het milieu of eigenwijze mensen dan om de boodschappen. Hun kinderen krijgen hun liefde voor de natuur en de dieren mee en het vertrouwen in het leven. Het is echt iets voor een Boogschutter om te besluiten om met het hele gezin een wereldreis te gaan maken en dan onderweg zelf wel voor het onderwijs te zorgen. Maar dan alleen onderwijs die de Boogschutter belangrijk vind voor zijn kroost. Het financiële gedeelte vindt de Boogschutter niet echt belangrijk, zolang het maar op tafel komt.

Ook op het werk hebben ze ruimte en vrijheid nodig. Diplomatie is niet hun grootste talent, eerlijkheid wel. Alleen beloven ze soms meer dan ze waar kunnen maken, weinig praktisch en zeer optimistisch als ze zijn. Ze willen vaak meer dan dat er iets uit komt. Ook hebben ze een groot onderschattingvermogen van hun zelf. Zoals alle vuurtekens hebben Boogschutters moeite met de realiteit. Ze voelen zich eigenlijk meer op hun gemak in een wereld van idealen en prachtige filosofieën. Een Boogschutter moet dan ook kunnen praten. Luisteren vinden ze vaak lastiger, omdat het niet interessant is. Maar als er binnen een relatie niet gefilosofeerd kan worden, gaat het niet goed. De Boogschutter moet regelmatig een oppeppend gesprek hebben om er weer tegenaan te kunnen.

Een boogschutter is een prachtig mens. Maar je moet hem wel heeeel goed leren kennen.