Ram (21 maart - 20 april)

Het eerste teken van de dierenriem en tegelijk het eerste vuurteken: dat moet wel invloed hebben op het karakter. Een Ram is een ideeën mens, impulsief en enthousiast, een romanticus die zich graag ziet als de nobele ridder, en net als alle vuurtekens als een idealist die vaak meer in een fantasiewereld leeft dan in de realiteit. Als partner is een Ram het meest geïnteresseerd in het veroveren, de jacht. En dan het liefst op iemand die ergens van gered moet worden, zodat de ridder op zijn witte paard te hulp kan snellen om zo het hart van zijn of haar (toekomstige) partner te veroveren.

Een vrouwelijke Ram verschilt niet echt van de mannelijke. Naast haar gezin kiest ze dus ook graag voor een vorm van carrière. Ze is meestal loyaal en spontaan: ze zal de kinderen stimuleren, vooral tot zelfstandigheid. Ook kan ze behoorlijk dwingerig zijn. Een Ram denkt niet snel aan een andere werkelijkheid dan die van zichzelf en dus verwacht hij dat een kind doet wat hij ervoor had bedacht. Een Ram is een naar buiten tredend teken, heeft prikkels nodig van de buitenwereld om daar op te reageren. Rammen zijn ook vrij egogericht. Niet dat de Ram niet liefdevol is, integendeel, maar hij of zij heeft altijd wat moeite in het aanpassen en samenwerken. Een voordeel van de Ram is dat hij altijd weet een ander te overtroeven met z'n verhaal, zodat hij of zij het voortouw kan blijven nemen. En vaak wordt dat vooral in het begin erg gewaardeerd. En door steeds weer vernieuwend te zijn weet de Ram dit te handhaven wanneer hij merkt dat de waardering wat wegzakt.

De humor van de Ram moet je echt kunnen begrijpen. Want er is meestal maar één die om de humor van de Ram lacht, en dat is de Ram zelf.
Rammen zien overal een wedstrijdelement in. Het avontuur om te winnen fascineert ze. Ze houden van actie, zijn fel en soms behoorlijk driftig als iets niet gaat zoals de Ram dat wil. Als het leven geen afwisseling en geen uitdagingen biedt, dan wordt een Ram heel ongelukkig en gaat zich mateloos vervelen. Als partner dient u dus uw eigen gang te gaan om op die manier de Ram bezig te houden met veroveren, overwinnen. Een als vanzelfsprekend op hem wachtende partner is voor een Ram een absolute ramp, en dat kan hem behoorlijk gaan irriteren. Rammen doen bijzonder graag wat ze zelf willen, al kunnen ze uiterst hulpvaardig zijn als het om geld gaat of om zo een wederdienst af te dwingen. Maar voor degenen waar de Ram veel om geeft, gaat hij letterlijk door het stof. De ram heeft er letterlijk alles voor voor om dat niet te verliezen. 
In het werk is een Ram een type dat bezig moet zijn met zich steeds weer waar te maken, te verbeteren te innoveren, nieuwe ideeën te bedenken en gaat daarbij uitdagingen zeker niet uit de weg. De Ram is een type dat overal op af stapt en meestal erg eerlijk is,......... maar dan ook wel eens te eerlijk, vooral in woorden......

Geldzaken kunt je gerust aan een Ram over laten. Daar zijn Rammen heel bedreven in. Ze zullen dan ook niet zo snel geldzorgen krijgen. Wel kunnen ze heel goed doen alsof ze krap bij kas zitten wanneer ze merken dat iets geld kan gaan kosten waar ze niet achter staan. Maar wanneer de Ram zelf iets nodig hebben, dan zal er ineens geld genoeg zijn en weten ze met excuses en een mooi verhaal een ander te doen geloven dat de aanschaf echt nodig is. Ook voor degenen die hij lief heeft de Ram altijd financieel of materieel klaar staan wanneer dat nodig is. Maar financiële uitgaven waar de Ram niets in ziet of het zonde vind van het geld...; daar kan hij maar moeilijk van af komen.  Niet dat de Ram zuinig of krenterig is, maar ze kunnen gewoon moeilijk van hun geld afzien wanneer ze dat onzin vinden. Wel zullen ze onder strikte voorwaarden geld uitlenen, het liefst met een rente er over heen en een strikte einddatum.

Verwacht ook niet te veel medeleven van een Ram , want het kan allemaal nooit erger zijn dan wat Ram heeft, hoewel de Ram er altijd zal zijn voor de mensen die hij of zij belangrijk in het leven vind. De rest kan het wel vergeten. Sportiviteit, zowel letterlijk als figuurlijk, kun je wel van de Ram verwachten. Een Ram is ook geen type die je lastig moet vallen met al te veel aardse dingen zoals opruimen, administratie of geldzaken, tenzij het eigenbelang is. Ze hebben een geweldige fantasie, barsten van de energie en de ideeën, maar laten die wel het liefst door een anderen uitvoeren. En dan natuurlijk wel onder toezicht van de Ram zelf en door mensen die "luisteren". Om alles in de hand te houden zal de Ram daarom ook nooit met mensen omgaan die het beter weten of hem niet "volgen". Dat betekend echter niet dat de Ram de baas wil zijn of de overhand wil hebben, maar dat heeft alles te maken met zekerheid. De Ram wil gewoon weten waar hij of zij aan toe is.

Een Ram is eerlijk, meegaand, behulpzaam, vindingrijk, sportief, afwisselend en een geweldige ouder en partner. Maar dan moet het allemaal wel gaan volgens de regels van de Ram. Gewoon voor de zekerheid. Want een Ram zonder zekerheid is een ongelukkige Ram.
Wie een Ram als partner heeft hoeft zich nooit te vervelen en en kan zeker zijn van een zorgeloze toekomst. Maar wees niet al te meegaand, want dan zou de Ram zich wel eens kunnen gaan vervelen.
En dat is dan geen goed voorteken.....