Stier (21 april - 20 mei)

De Stier is een aardteken. Hij gaat uit van de realiteit, de tastbare werkelijkheid, is kalm en rustig en heeft een sterke behoefte aan stabiliteit en zekerheid. Die veiligheid zoekt hij in een goede bankrekening en een vaste plek. Stieren houden niet van onverwachte veranderingen en al te veel afwisseling, ze willen gewoon weten waar ze aan toe zijn. Een Stier kan daarom erg heel bezitterig zijn, maar is daarentegen ook heel trouw. Stieren zijn dol op het goede leven en op kwaliteit en kunnen daar echt van genieten. Ze vinden het heerlijk om samen uit eten te gaan en mooie kleren te dragen. Ook hebben ze een prima gevoel voor kleuren en vaak een hele goede neus voor stijl. Een goed ruikende prijzige parfum zal dus bijzonder worden gewaardeerd door een Stier, vooral als het een duur en bekend merk is.

Een Stier houdt van status, want ook dat geeft zekerheid. Verder is een stier uitermate praktisch en valt op een mooi uiterlijk en een goed verstand. Meestal vinden ze iemand met een hoge bankrekening veel leuker dan iemand die heel spannend is. Spannend is voor hen veel te bedreigend, te eng en veel te onzeker. Een Stier is wel sensueel en heel romantisch wanneer dat wordt geuit in bossen bloemen, mooie sieraden en een weekend in een leuk hotel. Dromen en fantaseren zeggen hem of haar niet zo veel. Stieren meestal heel creatief, zoals met koken, muziek of zang, als pottenbakker of schilder, naaister of bloemist. Ze houden van eenvoud en het natuurlijke, maar wel van duur. U doet uw Stier-partner dan ook geen groter genoegen dan hem of haar een mooi cadeau te geven. En als een Stier om iemand geeft, zal hij dat overduidelijk uiten in geknuffel en door het geven van geld en cadeautjes.

Een Stier zal zorgen dat de kinderen een goede manier vinden om hun geld te verdienen en zal ze genoeg liefde geven, zodat hij de kinderen de zekerheid geeft die hij zelf ook nodig heeft. Omdat Stieren veel geduld hebben, zijn het trouwe, volhardende werknemers. Ze houden niet van vage ideeën, maar steken het liefst de handen uit de mouwen. Een Stier is als een bloem in de wei. Mooi en verleidelijk en stevig met de voeten op de grond. Maar verplaats je hem, dan zal de Stier heel snel zijn glans verliezen.