Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Weegschaal is een luchtteken en daarom zijn de meeste weegschalen denkers die ervan houden om via de ander een middenweg te vinden. Relaties zijn heel belangrijk voor ze. Een Weegschaal is een enorme perfectionist die altijd op zoek is naar evenwicht en harmonie. Aan ruzie heeft hij een gruwelijke hekel en daarom zal een Weegschaal altijd proberen een compromis te vinden. Het is onnodig om te zeggen dat het geboren diplomaten zijn.

Toch kan een Weegschaal een enkele keer ruzie juist uitlokken. Bijvoorbeeld als hij de discussie nodig heeft om zijn eigen mening te vinden. Ze hebben altijd moeite met emoties. Weegschalen zijn eerlijk en vinden dat de lusten en lasten in een relatie gelijk verdeeld horen te zijn. Bij een probleem zullen ze heel gemakkelijk de helft van schuld op zich nemen, maar nooit alle schuld. Ze delen gewoon graag.

Toch zal een Weegschaal met genoegen de ander een plezier doen en de keuze van een restaurant of film aan de ander overlaten. Hij is namelijk niet zo dol op het nemen van beslissingen. De meeste Weegschalen zien er goed uit. Hun aangeboren gevoel voor kunst en schoonheid maakt dat ze zich perfect verzorgen. Maar ze hebben helemaal niets met dure kleding of merken. Dat kan wat verwarring geven bij een vrouwelijke Weegschaal. Vaak ziet ze eruit als iemand die alleen maar oog heeft voor uiterlijk schoon en een veelvuldige bezoekster is van de schoonheidssalon.

Toch heeft ze ook een scherp verstand en kan ze haar baan heel belangrijk vinden. Kortom: ze lijkt haar vrouwelijke en haar mannelijke kant goed in evenwicht te hebben. Voor mannelijke Weegschalen gaat dit trouwens ook op. Weegschalen zijn eeuwig op zoek naar de ware. Ze zijn dan ook zelden lang alleen. Kinderen van Weegschalen zullen verstandig opgroeien in een zo goed mogelijke omgeving en zowel aan het uiterlijk als aan kennis zal veel aandacht worden geschonken. Ook zal het kind kunst en schoonheid worden bijgebracht. Het kind zal leren dat geld alleen niet belangrijk is, maar ook de waarde leren van een mooi gedekte tafel en een bos bloemen.

Weegschalen houden van mensen en zullen vaak veel contacten hebben, zowel op het werk als privé. Een Weegschaal laat zowel zijn vrouwelijke als zijn mannelijke kant goed benutten, waardoor er een mooi evenwicht ontstaat en daardoor een boeiende relatie, waarin ook het gevoel wat makkelijker naar buiten komt. Laat een Weegschaal nooit in een lelijk huis, kantoor of wat dan ook voor Weegschaal-vreemde omgeving zitten, want daar worden ze echt ziek van.