Tweelingen (21 mei - 21 juni)

Tweelingen is een luchtteken, wat wil zeggen dat het denken en de mentale kant voor Tweelingen heel belangrijk is. Ze zijn heel leergierig en willen alles kunnen begrijpen. Eigenlijk hebben ze iets van een nieuwsgierig kind, dol op afwisseling en vooral op communicatie. Als een Tweeling niet praten kan, wordt hij echt ongelukkig, zeker in een relatie. Tweelingen hebben ruimte en vrijheid nodig. Ze moeten het gevoel hebben dat ze worden begrepen en gewaardeerd. Als hun partner en de kinderen de enige personen zijn die ze zien, dan worden ze gek. Het liefst doen ze twee dingen tegelijk en dat geldt voor alles. Een baan en een gezin, maar ook een baan en een belangrijke hobby combineren ze uitstekend samen. Ze zijn gefascineerd door taal en daarom vaak werkzaam in beroepen die daar iets mee te maken hebben. Tweelingen willen het liefst een partner die een goed gesprek kan voeren, maar die ook afwisselend en spannend is, vooral op geestelijk gebied. Al te veel emoties daarentegen en drama jaagt een Tweeling de deur uit, en dat geldt helemaal voor jaloezie. Daar kan hij het echt heel benauwd van krijgen!

Een Tweeling heeft graag mensen om zich heen, kan in gezelschap uitstekend een gesprek met iemand voeren en toch zien wat er verder allemaal in de kamer gebeurt. Ook kan hij zich goed in de wereld van het kind verplaatsen. Hij praat veel met zijn kinderen en zal ze aanmoedigen om hun verstand te ontwikkelen en een goede studiekeuze te doen. Voor een Tweeling is het erg belangrijk om dingen te kunnen begrijpen. Dat maakt zijn behoefte aan praten en leren zo groot. Op het werk hebben Tweelingen ruimte nodig en moeten ze mensen om zich heen hebben. Ze leren graag iets nieuws en streven er naar om verder te komen. Ook hebben ze er over het algemeen weinig bezwaar tegen om eens van afdeling te veranderen. Ze zijn vaak erg trendgevoelig en uitstekend op het gebied van nieuwtjes en mode.

Tweelingen worden wel eens voorgesteld als de vlinders van de dierenriem. Waarschijnlijk omdat ze zo veel interesses hebben en niet zo van zware emotionele toestanden houden. Ze houden het liever luchtig of maken zich ervan af met een grapje. Als je Tweelingen probeert te vangen of vast te zetten, ontsnappen ze of gaan ze dood. Maar als je ze laat fladderen, dan komen ze zeker terug.