Leeuw (23 juli - 23 augustus)

Een Leeuw is eigenlijk een echt sprookjesfiguur. Als typisch vuurteken heeft hij iets ridderlijks en de behoefte om een held en redder te zijn. Voor een mannelijke Leeuw is het dan ook lastig dat de jonkvrouwen van tegenwoordig er nogal eens de voorkeur aan geven zichzelf te redden. Leeuwen hebben een groot gevoel voor theater: ze staan graag op het podium om applaus in ontvangst te nemen. Ze zijn ook romantisch en dol op de liefde. Soms zelfs zo dol dat u als partner zich af kunt vragen of de Leeuw nou eigenlijk verliefd is op u of op de liefde. Een Leeuw is een geweldige minnaar die het heerlijk vindt om de ander te verrassen met aparte cadeautjes, waar hij natuurlijk wel uitgebreid voor bedankt wil worden. Of juist niet. Een vrouwelijke Leeuw kan soms ook de neiging hebben erg nuchter te zijn en kan dan snel moe te worden van veel gedoe en gehang in een relatie. Steeds maar moeten bevestigen dat ze om haar partner geeft, maakt de Leeuwin kattig en afstandelijke. En als het te lang duurt, is ze weg. Een leeuw is een éénling. Een relatie hebben is prima, maar vrijheid gaat boven alles. Een Leeuw wil niet worden vastgehouden of naar de maatstaven van een ander leven. Dan wordt de Leeuw erg chagrijnig en gaat ie bijten.

Het zelfvertrouwen van Leeuwen is overigens erg kwetsbaar. Eigenlijk lijken ze steeds op zoek naar zich zelf. Ze leven in een eigen droomwereld vol idealen en prachtige ideeën waar ze uiteraard zelf de hoofdrol in spelen. Een Leeuw houdt van groots, van veel en van kwaliteit aan de ene kant, maar kan ook snel tevreden zijn met niets, wanneer het nou eenmaal even niet anders kan. Een Leeuw die zich bezighoudt met zoiets onbenullig als geld en dagelijkse beslommeringen bestaat nauwelijks. Als een Leeuw een uitlaatklep voor zijn creativiteit heeft gevonden en wat te betekenen heeft, dan wordt het een stuk gemakkelijker. Vrouwelijke Leeuwen zijn sterk. Zelfs als ze stil en verlegen zijn zie je ze niet zomaar over het hoofd. Ze staan altijd voor iedereen klaar met een helpende hand. Geld speelt dan geen rol en ze verwacht ook geen stapels bedankjes en een aai over de bol. Het enige wat ze verlangt is een beetje respect, waardigheid en waardering. Maar dan niet te overdreven. Want overal waar "te" voor staat is iets waar de Leeuw van gruwt.

Als een Leeuw kinderen heeft, zal hij die koninklijk behandelen en zorgen dat ze het beste van het beste krijgen....., maar ze moeten wel goed luisteren. Soms heeft de Leeuw de neiging om partner en gezin te kneden en aan te zetten tot prestaties, om later de erkenning voor al deze moeite te ontvangen. Een Leeuw die zelf iets is, zal hier niet zo’n last van hebben en royaal en loyaal zijn. Toch blijft een Leeuw altijd een Leeuw, uit op erkenning met het onbewuste idee dat hij of zij het middelpunt van het heelal is. Een Leeuw is een leider, de baas. Als een Leeuw geen eigen inbreng meer kan hebben, maar orders moet uitvoeren van anderen, en dan zeker van autoritaire anderen, wordt hij heel ongelukkig en humeurig. Een Leeuw die zich geclaimd voelt, is een gevangen Leeuw. En een Leeuw in gevangenschap zal er alles aan doen om te ontsnappen. En dan is ie voorgoed vertrokken.

Een Leeuw is ijdel, maar heeft stijl. Hij eist veel aandacht, maar zijn bruisende enthousiasme en zijn grote charisma maakt dat je in een relatie met een Leeuw steeds weer het gevoel hebt dat je onder een lekker warme douche staat. Of het nu op het werk is of thuis, een Leeuw voelt zich het beste als een koning of koningin die heel liefdevol is voor zijn luisterende volgelingen. Niet voor niets hoort de zon bij dit teken, want een goede Leeuw straalt en heeft een warm, groot hart. Maar pas op. Een Leeuw kan lelijk bijten wanneer hij zich aangevallen voelt. Ook al is het onterecht.